Ik wil mijn pand: verkopen  /  verhuren
Immo Lantmeeters Hasselt

Kempische Steenweg 89/2, 3500 Hasselt

011 29 12 12
Immo Lantmeeters Genk

Stationsstraat 24/1, 3600 Genk

089 44 12 12

Nieuws

De beste periode om je woning te verkopen

07/06/2021

Daniel Buschman is voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Elke week krijg je zijn tips over kopen en verkopen, huren en verhuren en het leven in een mede-eigendom.

We hebben er even op moeten wachten, maar de lente is eindelijk volop in het land. “Is dit nu de beste periode om je woning te verkopen?”, krijg ik af en toe te horen.

Boost in de lente

Het aantal woningverkopen krijgt effectief vaak een boost in de lente. Eerst en vooral zien de huizen en tuinen er dan vaak een pak beter uit dan tijdens een druiligere herfstbui. Voor de koper geeft dit automatisch een goed gevoel. Bovendien komt de lente ook beter uit voor gezinnen met kinderen. Kopen ze in de lente een woning, dan kunnen ze verhuizen rond de grote vakantie, een ideaal moment. Kleine kanttekening wel: in de lente zal je ongetwijfeld niet de enige zijn die zijn huis te koop zet.

Minder concurrentie?

Wil je minder concurrentie van andere verkopers, dan kan het begin van de herfst ook een optie zijn. Huizen met een zwembad worden dan weer sneller verkocht tijdens de zomermaanden, omdat een zwembad dan zeer aantrekkelijk is.

Geen pieken in zomer of winter

Het is overigens niet bewezen dat je een hogere prijs kan krijgen indien je je huis in een bepaald seizoen verkoopt. We zitten in een markt waar de prijzen soms wat stijgen, soms wat dalen. Maar over het algemeen zijn er geen pieken in de zomer of winter. Welk seizoen het ook mag wezen, weet dat een vlotte verkoop in eerste instantie valt of staat met een realistische vraagprijs. Dat is de basis tot succes. Beroep doen op een professional voor de verkoop van je woning is daarbij een bijkomende troef.

Delen

Vragen?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.