Ik wil mijn pand: verkopen  /  verhuren
Immo Lantmeeters Hasselt

Kempische Steenweg 89/2, 3500 Hasselt

011 29 12 12
Immo Lantmeeters Genk

Stationsstraat 24/1, 3600 Genk

089 44 12 12

Nieuws

Verzorgde tuin als visitekaartje bij verkoop

12/04/2021

Daniel Buschman is voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Elke week krijg je zijn tips over kopen en verkopen, huren en verhuren en het leven in een mede-eigendom.

Nu de lente stilaan in het land is, betekent dit voor velen het signaal om opnieuw te klussen in de tuin. Ook wie van plan is z’n woning te verkopen, kan maar beter aan de slag gaan. Sommige mensen vergeten namelijk dat naast een opgeruimd en gezellig huis, ook een verzorgde tuin een mooi visitekaartje en een belangrijke troef is.

Geen extra kosten

Vele potentiële kopers zullen een aangelegde en goed onderhouden tuin zeker en vast als een pluspunt beschouwen. Net zoals een bouwvallig huis betekent een verwilderd perceel vaak extra kosten. Met als risico dat de tuin de waarde van je woning naar beneden haalt. Vooraleer je potentiële kopers over de vloer laat komen, ga je dus maar beter even aan de slag. Geef je gazon een verse maaibeurt en maak dat het er verzorgd uitziet. Weg met die verwilderde planten en dat onkruid met andere woorden. Maak eventueel de ruiten van het tuinhuis schoon, en veeg de tuinpaden.

Praktisch en onderhoudsvriendelijk

Al verwachten de meeste kopers niet dat je gazon er als een biljartlaken bij ligt. Kopers willen vandaag vooral dat een tuin praktisch en onderhoudsvriendelijk is. Een beetje leven kan gerust door de beugel. Maar rondslingerende fietsen, terrasstoelen, enzovoort plaats je best aan de kant. Uiteraard zijn er ook kopers die graag met een propere lei beginnen om zelf een tuin aan te leggen. Laat hen in dat geval de mogelijkheden zien van het perceel en creëer een gevoel van ruimte.

Pimpen van je woning

Kortom, of het nu om een klein of groot perceel gaat, weet dat een verzorgde tuin het verschil kan maken tussen een laag of hoog bod. Bij je vastgoedmakelaar kan je alvast terecht voor meer info over het ‘pimpen’ van je woning.

Delen

Vragen?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.