1. Mijn huurderprofiel

Ik wil mijn pand: verkopen  /  verhuren
Immo Lantmeeters Hasselt

Kempische Steenweg 89/2, 3500 Hasselt

011 29 12 12
Immo Lantmeeters Genk

Stationsstraat 24/1, 3600 Genk

089 44 12 12

Nieuws

Wat is een cascowoning?

25/01/2021

Daniel Buschman is voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Elke week krijg je zijn tips over kopen en verkopen, huren en verhuren en het leven in een mede-eigendom.

Veel bouwbedrijven bieden de mogelijkheid om een woning ‘casco’ op te leveren. Wat betekent dat nu eigenlijk, een woning ‘casco’ kopen?

Ruwbouwstaat

Leuk weetje: de term casco is ontleend aan het Spaanse casco (scheepsromp), dit verwijst naar de minimale afwerking van het pand. Terwijl een sleutel-op-de-deurwoning praktisch instapklaar is bij oplevering, wordt een cascowoning in ruwbouwstaat geleverd, zijnde water- en winddicht. De koper staat in voor de verdere afwerking naar eigen smaak en budget.

Woning grondig onderzoeken

De graad van afwerking hangt sterk af van de bouwonderneming en de gemaakte afspraken. Meestal wordt het grootste deel van de afwerking, zoals vloeren, binnendeuren, keuken, sanitair en aansluiting op de nutsvoorzieningen, zelf gedaan. Al kan het evengoed zijn dat er nog meer moet gebeuren. Onderzoek de woning in kwestie dus eerst grondig, en ga na of extra afwerkingskosten binnen je budget vallen.

Budget spreiden

Financieel gezien kan de koop van een cascowoning interessanter zijn dan van een afgewerkte woonst. Zo kan je niet alleen voor budgetvriendelijke materialen kiezen, je kan ook je budget over een langere periode verdelen. Hoe dan ook is een cascowoning een droom voor handige harry’s. Niets leukers dan zelf de handen uit de mouwen te steken en helemaal je zin te kunnen doen, toch?

Delen

Vragen?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.