Ik wil mijn pand: verkopen  /  verhuren
Immo Lantmeeters Hasselt

Kempische Steenweg 89/2, 3500 Hasselt

011 29 12 12
Immo Lantmeeters Genk

Stationsstraat 24/1, 3600 Genk

089 44 12 12

Nieuws

Woning kopen? Bescherm je erfgenamen met de verzekering ‘accidenteel overlijden’!

19/10/2020

Daniel Buschman is voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Elke week krijg je zijn tips over kopen en verkopen, huren en verhuren

Tussen de ondertekening van het compromis en het verlijden van de notariële akte verlopen doorgaans vier maanden. In die tijd kan er veel gebeuren. Het zou niet de eerste keer zijn dat een koper net dan overlijdt door een ongeval. Uiteraard zijn er aangenamere scenario’s te bedenken bij de aankoop van je droomwoning, maar het is wel iets waar vastgoedmakelaars nu en dan mee geconfronteerd worden.

Verdere kosten aankoop

De vraag die zich in dat geval stelt, is: belanden mijn erfgenamen dan mogelijk in een lastig parket? Want tenslotte zijn zij in dat geval wettelijk verplicht om (het saldo van) de aankoopprijs en de verdere kosten van de aankoop te dragen.

Verzekering brengt soelaas

Weet dat je kan gebruikmaken van een verzekering die je erfgenamen nog meer ellende bespaart. Vraag ernaar bij je vastgoedmakelaar.

Verzekerd tot 250.000 euro

Het verzekerde bedrag dekt grotendeels het saldo van de verkoopprijs, vermeerderd met de kosten, rechten en erelonen van de overdracht. Bovendien is de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij standaard verzekerd tot 250.000 euro. Niemand staat graag stil bij zijn eigen dood of die van zijn geliefden. Maar voor je erfgenamen kan zo’n verzekering, in het worst case scenario, wel het verschil maken.

Delen

Vragen?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.